Sund sommersalat med torsk, thai inspireret dressing og kartofler
Sund salat med paneret sprød torsk, masser af grønt og en lækker thai-inspireret dressing. Jeg fangede selv min torsk sammen med Malte fra fiske-eventyr.dk i sommers.
Antal personer:
Retten er til 3 – 4 personer.
Ingredienser:
Til stegning:
500 g torsk, lange eller anden torskefisk
kokosolie til stegning (læs om kokosolies sunde egenskaber)
Fisken skæres i mundrette bidder og vendes i panko eller anden hvedemel og steges til de er gyldne og sprøde.
Dressing:
1 revet fed hvidløg
1 thai chilli skæret i tynde skiver (Man kan sagtens benytte andre mildere eller stærkere chilier alt efter smag)
2 tsk. soya
3 spsk. fiskesovs
1 spsk. honning eller rørsukker
1 spsk revet ingefær
1 lime (saften derfra)
1 spsk god økologisk sesamolie (jeg anbefaler denne)
Alle ingredienser blandes sammen og så er dressingen klar til brug.
Grøntsager og krydderurter:
Først koges kartoflerne og mens de køler af snittes agurk, tomat, spidskål (skåret i grove stykker og lynstegt), rødløg skåret i fine ringe, tynde skiver gulerod og fennikel. Man kan bruge stort set alle slags grøntsager i denne ret. Så brug evt dem du har i køleskabet. Man kan også feks bruge en mango eller tynde skiver pære. Jeg vil anbefale at man bruger koriander til retten, da det går utroligt godt sammen med dressingen. Til torsk fungerer sød basilikum også ret godt.
Anretning:
Placer kål og kartofler (skåret i både) nederst og læg derefter de finere grøntsager på. Fordel til sidst rødløg, den panerede torsk og krydderurter og slut af med at fordele dressingen over anretningen. Velbekomme “sommersalat med sprød torsk og thai-inspireret dressing”.