Ayurveda

Ayurveda er et naturligt helbredende system fra Indien, som kan daters tilbage til 3000 B.C

Sanskrit Udtrykket “Ayurveda” består af to ord “Ayu” og “Veda”. Ayu betyder liv og Veda betyder “viden”, eller det kan også oversættes til “videnskab”. Så de to ord tilsammen giver betydningen “videnskaben om livet” eller “viden om livet” eller “en fornuftig måde at leve på”. Ordet “Ayu” betegner ikke fuldstændigt ordet liv, som det almindeligvis forstås. Det omfatter en særlig betydning – Livet, er kombinationen af ​​krop, sind, sanseorganer og sjæl. Så selve udtrykket Ayurveda har en meget omfattende betydning.

Ayurveda er den viden, der angiver det passende og upassende i livet – den lykkelige og sorgfulde tilstand i livet, hvad der er afgørende for lang levetid, samt målet for livet.

ayurveda

Ayurveda er et gammelt system for medicin

Ayurveda er et system for medicin i den forstand, at den er sat i system, og giver viden om sundhed og sygdomme, afbalancerede og ubalancerede tilstande af levende væsener, og hvordan ubalanceret tilstande kan korrigeres og den naturlige balance opretholdes. Ayurveda favner alle aspekter af velvære og levende væsener fysisk, mentalt og åndeligt.

Ifølge Ayurveda, betragtes sundhed ikke kun, som en tilstand af frihed fra sygdomme, men snarere en tilstand af at nyde uafbrudt fysisk, mental og åndelig lykke og tilfredsstillelse.

Ayurveda startede som en del af vedisk videnskab. Dette er en integreret videnskab lavet for at give en bred forståelse af universet. Vedisk videnskab omfatter også Yoga, Meditation og astrologi. Det er angivet som sin filial til at håndtere den fysiske krop og også naturmedicin, diætetik, karrosseri, kirurgi, psykologi og spiritualitet.

Ayurveda er en del af “Adharvaveda”, som er en af ​​de 4 Vedaer (Rigveda, Yagurveda, Samaveda og Adharvaveda).

Da Ayurveda er ret komplekst, er det vigtigt man lærer videnskaben før man selv praktiserer den. Man kan tage et Ayurveda ophold fra 2 uger op til 2 måneder (udrenselses ophold). For de bedste ophold anbefaler jeg klart man tager til Kerala i Indien. Prismæssigt er det faktisk billigere end nordiske Ayurveda behandlingssteder. Desuden har udøverne i Indien typisk en 5-årig uddannelse og dem som praktiserer i Danmark, har muligvis et onlinekursus. Muligvis er der enkelte som faktisk har taget et 1-3 måneders forløb om Ayurveda i Indien.

Man kan flyve fra København til Kozhikode i Indien (Kerala) med Qatar Airways. Turen tager samlet set 12 timer, med mellemlanding i Doha lufthavn.

Jeg er ved at lave en hjemmeside på Engelsk om Ayurveda, og hvis man vil læse mere om det, foreslår jeg selvfølgelig at man bruger den. Ikke færdig endnu, men den bliver meget omfattende – Learn more about Ayurveda