Billig naturmedicin

Alt om sundhed og medicin

Generelt

Farverige tagetes – et must i enhver have

Gule tagetes er sande solens gyldne budbringere i haven. Disse blomster stråler med en intens, solrig farve, der lyser op i enhver have. De tiltrækker ikke blot øjet, men også mange nyttige insekter som bier og sommerfugle, der hjælper med bestøvningen af haven. Tagetes har en kraftig, aromatisk duft, der kan afskrække uønskede skadedyr og samtidig tilføje en behagelig duft til omgivelserne. Deres robuste vækst og lange blomstringsperiode gør dem til et fremragende valg til at skabe farverige, solrige pletter i haven.

Orange tagetes – varme og energi i haven

Orange tagetes er et stærkt bud på en plante, der kan tilføje varme og energi til haven. Dens intense, orange farve giver et stærkt og iøjnefaldende udtryk, der kan være med til at skabe liv og dynamik i haven. Tagetes trives i sol og varme, og dens kraftige duft kan desuden hjælpe med at holde uønskede insekter på afstand. Ønsker du at udforske de mange forskellige farver af tagetes, kan du se de mest populære tagetes farver.

Røde tagetes – passion og livlighed

Røde tagetes er et sandt farvebombardement i enhver have. Deres intense, mørkerøde blomster utstråler passion og livlighed, hvilket giver et stærkt visuelt udtryk. Planterne er nemme at dyrke og trives godt i de fleste jordtyper, så de er et oplagt valg til at pifte haven op med deres smukke farver. De røde tagetes fungerer særligt godt i større grupper, hvor de danner et flot og iøjnefaldende element i haven. Deres stærke, krydrede duft tiltrækker desuden mange insekter, hvilket gør dem til et godt valg for dem, der ønsker at tiltrække mere liv til haven.

Hvide tagetes – elegance og renhed

De hvide tagetes udstråler en elegant og ren skønhed, der gør dem til et fantastisk valg til enhver have. Deres rene, hvide blomster lyser op i haven og skaber en følelse af renhed og klarhed. De passer perfekt sammen med andre blomster og planter, og kan bruges til at skabe flotte kontraster i haven. Hvide tagetes er nemme at passe og trives i de fleste jordtyper, hvilket gør dem til et oplagt valg for både erfarne og mindre erfarne haveejere. Deres enkle, men elegante udtryk giver haven et raffineret og harmonisk udtryk.

Stribet tagetes – en unik farveleg

Stribet tagetes er en sand farveleg i haven. Denne enestående plante byder på et spektrum af farver, der løber fra gul og rød til orange og brun. De brogede blomster giver et levende og dynamisk udtryk, der tiltrækker både sommerfugle og øjet. Tagetes’ stribede blade og stængler bidrager yderligere til det farverige helhedsindtryk. Denne unikke tagetes-sort er et fantastisk valg, hvis du ønsker at skabe et smukt og iøjnefaldende element i din have.

Kompakte tagetes – perfekte til kantbeplantning

Kompakte tagetes-sorter er ideelle til kantbeplantning i haven. De vokser kun 20-30 cm høje og danner tætte, buske med masser af farverige blomster. De passer perfekt til at markere stiforløb, afgrænse bedde eller som en levende kant omkring en græsplæne. Tagetes er nemme at dyrke, tåler sol og varme og blomstrer fra tidlig sommer til frosten sætter ind. De er et oplagt valg, hvis du ønsker at skabe et farverigt og velplejet udtryk i din have.

Høje tagetes – fantastiske som solitærplanter

Høje tagetes er fantastiske som solitærplanter i haven. De store, farverige blomster skaber et flot, dekorativt udtryk og tiltrækker desuden masser af insekter som bier og sommerfugle. Placér de høje tagetes som solitærplanter på åbne plæner eller i bede, hvor de kan komme til fuld udfoldelse. De høje, oprejste planter danner en smuk kontrast til mere lave og buskede planter i haven.

Tagetes – naturlige insektafvisere

Tagetes er ikke blot farverige og dekorative planter, de har også en praktisk funktion i haven. Disse planter udsender en stærk duft, som mange insekter finder ubehagelig. Ved at plante tagetes rundt omkring i haven kan du på naturlig vis afskrække uønskede gæster som bladlus, trips og mider. Tagetes virker særligt effektivt mod rodæltende nematoder, som kan gøre stor skade på dine afgrøder. Placér derfor tagetes i nærheden af planter, der er særligt udsatte for skadedyr. På denne måde kan du opnå en mere naturlig og bæredygtig beskyttelse af din have.

Tagetes – nemme at dyrke og pleje

Tagetes er nemme at dyrke og pleje. De er robuste planter, der trives i de fleste jordtyper og solrige placering. Frøene kan sås direkte i jorden fra april til juni, eller man kan så dem indendørs og så sætte planterne ud, når frosten er ovre. Tagetes har brug for regelmæssig vanding, og de blomster hele sommeren. For at forlænge blomstringen kan man fjerne visne blomster. Tagetes er også relativt nemt at passe, da de er modstandsdygtige over for sygdomme og skadedyr.

Tagetes – et alsidigt valg til enhver have

Tagetes er et alsidigt valg til enhver have. Denne mangfoldige plante kommer i et bredt udvalg af farver og størrelser, hvilket gør den ideel til at tilføje et strejf af livlighed til enhver have. Uanset om du foretrækker høje, oprejste planter eller mere kompakte, buske-agtige varianter, vil tagetes tilføje en charmerende og farverig kontrast til dine blomsterbede. Derudover er tagetes ikke kun smuk at se på – den har også en effektiv insektafvisende virkning, som kan være nyttig til at holde uønskede gæster på afstand. Med sin alsidighed og praktiske egenskaber er tagetes et fremragende valg til enhver have, der søger lys, farve og naturlig beskyttelse.